måndag 14 november 2011

Sverige och Schweiz och britter

Ibland är dom lite roliga dom där britterna (och irländarna och alla andra Londonbor).
Alltid när man träffar en ny person i London är en av dom första frågorna "Så vart är du ifrån?" då i princip ingen faktiskt är från London från början. Jag svarar då "I'm from Sweden" eller "I'm Swedish", logiskt eller hur. Responsen på det är alltid, ja alltid, ett stort leende och det är här det roliga kommer in. Om personen i fråga faktiskt har koll på Sverige säger han/hon det första den vet om Sverige. Många har varit där och kommer då med ett minne (som ofta inkluderar skidor eller lustiga fulla svenskar, typ midsommar). Annars är det alltid nån som känner en svensk och då kommer med ett svenskt ord han lyckats lära sig eller nån lustig fakta om lustiga svenskar (eh ja, typ midsommar). Och i sista hand finns alltid reaktionen "Ahh ABBA!" så ja.
Meeeeeen det är också extreeeeemt många som inte vet skillnaden på Sverige och Schweiz -Sweden and Switzerland. Jo men båda börjar ju faktiskt med Sw och har snö så det måste ju vara samma land... eller? Så med dom personerna får man som alltid reaktionen stort leende. Sen kommer frågan "Det är väldigt kallt där va" och jo det är det ju på vintern. Och då börjar man pratar skidor för ja, vi åker ju faktiskt rätt mycket skidor jämfört med britterna. Och sen kommer den alltid lika underbara "Åker ni i Alperna då?" Och man måste förklara för dom att dom har närmare till Alperna än vad vi svenskar har.... Vilket leder till att man måste förklara att Sverige och Schweiz är rätt långt ifrån samma land.
Och ja, det är kul att dumförklara dom.
För dom vet alltid vad Sverige och svenskar är - fotboll och blonda flickor. Och dom vet vad Alperna är (tack gode gud,) bara inte vart dom är. Och dom bara inte vet att Schweiz existerar.. För Alperna måste ju logiskt sett finnas i det kalla landet dom vet om - Sverige.

Man kan ju inte annat än att ha roligt åt det här, även 32a gången det händer.

Cheers



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar